Energiamegtakarítás virtualizációval

Ezzel a műszaki megoldással a korábbi szervereket egy korszerű szerverre cserélheti, úgy, hogy az áramszolgáltató finanszírozza a fejlesztését.

Az energia nem lesz olcsóbb. Viszont a technológia igen.

A mai eszközök teljesítménye már messze túlmutat a szükségesen. Gondoljunk bele, hogy gyakorlatilag azonos irodai munkákat – még ha kevésbé kényelmesen is – de 10 éve milyen eszközökkel végeztünk el. Ez a tendencia nem csak a munkaállomásokra hanem a kiszolgálókra is igaz. Egy mai korszerű szerver több korábbi szerver összteljesítményével vetekszik, mint számítási kapacitás, mint tárterület szempontjából.

Ez igaz, de van amit jobb külön kezelni, igaz?

Igen. Erre nyújt megoldást a virtualizáció. A virtualizáció során egy fizikai eszközön logikailag elkülönítve lehet kiszolgálókat kezelni, vagyis egy fizikai vason több logikai szerver valósítható meg egy időben, párhuzamosan, akár különféle operációs rendszerekkel.

virtualizacio

A virtualizáció teljes biztonságot nyújt, mivel a különböző virtuális gépek nincsenek hatással egymás működésére, a köztük lévő adatkapcsolat pedig ugyanúgy menedzselhető mint ha külön fizikai hardveren lennének.

Mikor érdemes virtualizáción gondolkodnia?

  • Ha egyébként is új kiszolgálót – szervert – kell vennie valamilyen új szolgáltatás bevezetéséhez.
  • Ha a szervereiben 3-4 éve nem cseréltek merevlemezt (maximum 5 évente a kiszolgálókban lévő merevlemezeket cserélni kell az üzemmenet-folytonosság fenntartásához).
  • Ha szerverei elavultak, működésük bizonytalan.
  • Ha szeretne kisebb villanyszámlát fizetni.

Cégünk ingyenesen elvégzi az előzetes elemzést, hogy az Ön egyedi estében milyen eredményre vezetne a szerverek virtualizálása, segítünk a beszerzésben, finanszírozásban. Keressen bennünket az info@silverfrog.hu címen.

A virtualizációt és a kapcsolódó energiamegtakarítást remekül kiegészíti egy vékonyklienses rendszer. Erről bővebben itt olvashat.