ipar 4.0

Nem divatszó, egy új, hatékonyabb világ kezdete. A gyártási rendszerek új generációja többet termel, olcsóbban és nagyobb biztonsággal.

 

Az ipar 4.0 sok mindent magában foglal. Rugalmas termékgyártást, robotokat alkalmazó gyártósorokat, közvetlen kommunikációt a gyártósorok, gyártó gépek és az üzleti rendszerek között.

Az egyik kedvenc videónk amiből röviden meg lehet érteni mit is jelent az ipar 4.0 a gazdaságnak:

 

Mivel foglalkozunk mi?

A gyártásütemezés támogatása és a gépekkel való kapcsolatból való gyártás nyomon-követés ma már nem a nagy cégek kiváltsága, gyakorlatilag minden mai gyártósoron megvalósítható, sőt elég sok iparági szabvány elő is írja. Kis termelő cégeknek készítünk is ilyen megoldást, de ez inkább mérnöki munka mint innováció. Ami kiemel bennünket, hogy kis-közepes gyártó cégek már megengedhetik maguknak.

Amivel viszont komoly innovációt követünk el az a gyártórendszerek karbantartásának összefűzése a gyártás ütemezéssel. A hagyományos karbantartási – üzemeltetési leírások hamarosan a múlté lehetnek, és gépsoroknak olyan adaptív karbantartási rendszere lehet, ami:

  • csökkenti a karbantartó technikusok vagy mérnökök terhelését,
  • csökkenti a selejtszámot és az állásidőt – így közvetlen ráhatása van az OEE javítására
  • kimutatható, teljes gépüzemeltetési költségekkel látja el az üzleti rendszereket

Egy támogatott projekt keretében csak erre a területre több mint 150.000.000 Ft-ot költünk a fejlesztésre. Részletek ITT.