Vagyonkezelő

Az integrált vagyon és szerződés nyilvántartási rendszer alkalmas a felhasználó intézmény vagy holding ingatlanállományának vagy – megfelelő paraméterezés mentén egyéb vagyontárgyainak – teljes körű kezelésére, azaz az egységes szemléletű, tiszta, átlátható vagyongazdálkodás megvalósítására. Az operatív feladatok támogatása mellett a rendszer lehetőséget biztosít a vezetői szintű feladatok támogatására, illetve a pénzügyi folyamatok követésére, irányítására is.

A rendszer középpontjában egy egységes központi vagyonnyilvántartás áll. Ehhez kapcsolódnak a szerződés nyilvántartás és a szerződések megvalósulását követő számlázási és követelés kezelési rendszerek. Ezek együttesen biztosítják a vagyonkezelői operatív (back-office) folyamatok támogatását. A folyamatok felügyeletét, követését a háttérben önálló folyamatkezelő komponens biztosítja. Az ügyfélszolgálati, partnerkapcsolati (pl. szolgáltatók) feladatok támogatásért önálló rendszer komponens felel, amely szoros kapcsolatban áll a központi nyilvántartásokkal, szükség esetén elindítja a back-office folyamatokat.

Az Integrált vagyon és szerződés nyilvántartási rendszer felhasználásával a felhasználó intézmény vagy holding jelentős megtakarításokat érhet el és növelheti a vagyontárgyak gazdálkodásával és hasznosításával összefüggő tevékenységek hatékonyságát.

Eddigi tapasztalataink alapján a rendszer bevezetéséhez kapcsolódó költségek 1 éven belül megtérülnek.