Egyed gyártás nyomonkövetés

 

Product Tracking – Egyedi gyártást követő rendszer

 
A Product Tracking rendszer egyedi, de előre jól definiálható megmunkálási fázisok során elkészülő gyártások követésére szolgál. A rendszer két fő része a feladatok tervezésére és kiosztására, valamint a menedzsment informálására szolgáló admin felület és a gyártásba kihelyezendő terminálok felülete, melyeken az éppen végzett munkák adminisztrálhatók könnyedén.
A megmunkálásokat elvégző gépkezelők a berendezések mellett elhelyezett terminálokon tudják az éppen elvégzett munkát adminisztrálni. Ehhez csak az önmagukat és az épp megmunkált terméket azonosító vonalkódot kell beolvasniuk. A munka megkezdése, szüneteltetése és befejezése is pár gombnyomással rögzíthető, sőt, a munkadarabok visszaküldése egy korábbi megmunkálási fázisba is könnyedén elvégezhető.
A rendszer - egyedi illesztés elvégzése esetén - képes az elvégzendő gyártási feladatokat a vállalat ERP rendszeréből lekérdezni, és azok előreheladását a termékek minden egyes megmunkálási fázisának megkezdésekor, szüneteltetésekor vagy befejezésekor visszajelenteni.
 
Fő funkciók
  • Előre megadhatók a tipikus megmunkálási fázisok (pl. lézervágás, menetfúrás, CNC forgácsolás, barnítás, festés, stb.).
  • A megmunkálási fázisokból előre megadhatók a gyakori technológiai folyamatok (pl. Esztergálás-CNC-Menetfúrás-Eloxálás folyamata).
  • Gyártási feladatok kezelése: gyártandó termék neve, mennyisége, alapanyaga, elvégzendő technológiai folyamat megadása vagy lekérése ERP-ből.
  • Technologizálás: a gyártási feladatokhoz hozzáadható a megfelelő technológiai folyamat.
  • Munkák adminisztrációja: a gépkezelő saját vonalkódja és a termék rajzszámának beolvasásával jelezheti a gép közelében elhelyezett terminálon, ha elkezdi, szünetelteti, vagy befejezi a munkadarabbal való munkát, vagy ha vissza kell küldenie korábbi fázisba. A szoftver figyel a helyes megmunkálási sorrendre, vagyis jelzi a gépkezelőnek, ha nem megfelelő munkát próbál megkezdeni, vagy ha nem megfelelő berendezésen próbálja lejelenteni a munkát.
  • Riportok: az admin felületen pontosan látható, hogy az egyes gyártandó termékek mely megmunkálási fázisban tartanak épp, ki és hol dolgozik rajta. Riportolható, hogy az egyes műszakokban hány darab megmunkálása készült el az egyes berendezéseken, az egyes gépkezelők által vagy az egyes fázisokban.
  • Telephely élőkép: az üzemet ábrázoló képernyőn valós időben látható, hogy az egyes berendezéseken milyen munkát végeznek éppen.
  • Alvállakozói kiküldés: a munkadarabok alvállalkozói kiküldése is egyszerűen adminisztrálható, így akkor is mindig tudni, hogy merre jár egy munkadarab, ha bizonyos megmunkálásokat éppen alvállalkozóval végeztetünk el. A kiküldéskor szállítólevelet is tud készíteni a szoftver.
 

Hibrid Gyártás modul

A Hibrid Manufacture és a Hibrid Manufacture Ipar 4.0 modul azon sorozatgyártó, termelő vállalkozásoknak készült, akik a számukra megtérülő módon nem bevezethető, drága vállalatirányítási rendszerek fő funkcióival megegyező megoldásokat szeretnék gazdaságos módon bevezetni, alkalmazni mindennapi termelő tevékenységük tervezésére és nyomon követésére.
A rendszer biztosítja a gyártási rendelések készítését, a kapacitások és az anyagszükséglet tervezését, segíti a gyártás optimális ütemezését.  A gyártási visszajelentések részben vagy egészben automatizálhatók az Ipar 4.0 modul által. A termék nyomonkövetést selejt- és hulladékkezelés egészíti ki. A szoftver továbbá lehetővé teszi a minőségellenőrzési módszertan elemeinek rögzítését és a mért eredmények gyűjtését, tárolását.

Amennyiben szeretne konkrét, a vállalkozása jellemzőire szabott ajánlatot kérni,
vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal az sales[kukac]silverfrog[pont]hu címen.