uniFacture - gyártás nyomonkövetés

az egyedi gyártás támogatásának új generációja 

Az uniFacture a gyártástámogatás új generációja. Egy MES amely kiegészül a projektek kezelésével, ipar 4.0 kapcsolatokkal és termelési adatgyűjtéssel, igény szerint ERP kapcsolódással.
 
Kinek ajánljuk?
  • digitalizációban, Ipar 4.0 fejlesztésekben gondolkodó gyáraknak, üzemeknek;
  • egyedi alkatrészeket, gépeket, berendezéseket gyártóknak;
  • gyorsan növekvő gyártó KKV-nek.


Főbb modulok

Projektkezelés
Mostantól a rendszer alakul önre: egyedi folyamat a tipizált projektekhez, eredménytermékek és BOM listák az saját formátumban betölthetők. A projektvezetők folyamatosan nyomon tudják követni, hogy az eredménytermékekhez tartozó BOM listák elemei hol tartanak legyen szó gyártásról, alvállalkoztatásról vagy beszerzésről. A hierachikus BOM kezelésnek köszönhetően az összeállítások előrehaladása külön is követhető.
 
MES - Gyártás
A munkadarab szintű alkatrész nyomonkövetés lehetővé teszi, hogy folyamatos információk érkezzenek a gyártásból, adott munkaállomások terheltségéről, selejtokokról gépállapotokról. A gyártás állapot nyomon követhető egy élőképen, egyetlen pillantással látja a gyár folyamatos előrehaladását. A gyártási feladathoz CAM fájl csatolható, így ipar 4.0 kapcsolaton keresztül akár közvetlenül is képes a rendszer feladattal ellátni a megmunkáló állomásokat, míg a CAM fájl alapján a szerszámkezelést is támogatja a gépkezelő számára.
 
Minden munkadarab egyenként nyomonkövethető, legyen házon belül vagy alvállalkozónál
 
Kapacitástervezés
Milyen megmunkálásokra milyen feladatima vannak? Mikor kell túlórázni, alvállalkozót behívni? Be tudok-e vállalni még munkát adott határidőre? Ezekre mind választ ad a kapacitástervező modul, mely grafikusan és értékekkel kijelezve is mutatja a termelési kapacitást és a rendelésállományt.

Kapacitástervezés akár értékesítés alatt lévő projektekre is
 
Gyártás terminálok
 
A gépkezelők egy egyszerű terminálon tudják a munkák megkezdését, készrejelentését, esetleges problémákat jelezni. A terminál támogatja őket a szerszámcserében.
A termelés fejlesztése a mérésen keresztül valósul meg, ezért bármikor valós adatokra épülve  rendelkezésre állnak a termelékenységi, selejtezés, visszaküldési és erőforrás-felhasználás riportok.
 
A terminálon könnyedén kiválasztható a gyártási feladat, a munkadarab és a szerszámozás
 
 
Beszerzés és raktározás
Raktár és beszerzés a projektek szolgálatában. A BOM listákban lévő kereskedelmi tételek azonnal átadhatók a logisztikának, akik eldöntik, hogy folyamatban lévő rendeléshez rendelik vagy akár készletről elégítik ki a projekt igényét. Beszállítói árlisták alapján tudják a legjobb szállítót kiválasztani. A beérkező áru csoportosítható, a projektek között átmozgatható, akár magas raktáras polchelyekre összevezethetők egy-egy projekt alkatrészei. Természetesen a beszerzési folyamat állapota transzparens a projektes kollégák számára így pontosan tudják tervezni, hogy mely összeállítás mikor kezdhető meg.
 
Beszerzési igények
Beszerzés igények a projektek szolgálatában
 

Előny a technológiábAn

Böngésző alapú - egyszerűen használható felület
Az információk és funkciók webböngészőben érhetők el. Nem szükséges külön szoftver vásárlása vagy telepítése a munkaállomásokra. Ez magas adatbiztonsághoz és kliens oldali rugalmassághoz vezet.
 
Szofisztikált jogosultságkezelés
A rendszerben tárolt adatok és a kapcsolódó funkciók elérése rendkívül kifinomult módon szabályozható.
 
Szakmai alapokon nyugszik
A rendszer támogatja és hatékonyabbá teszi az egyedi gyártás speciális folyamatait.
 
Megalapozott döntéshozást támogat
Az üzemi berendezésekből vagy közvetlenül a gyártásból nyert információkat felhasználva valós információk alapján hozhatók döntések, az emberi mulasztások, tévedések lehetősége minimalizálható.
 
Minimalizálja az adminisztrációt
A rendszer tervezésekor fő szempont volt, hogy a menedzserek és gépkezelők adminisztrációs terheit minimalizáljuk, hogy több idejük jusson az értékteremtő munkák elvégzésére.
 
 

További információk

Számunkra ügyfeleink eredményessége jelenti az igazi sikert, fontos tehát, hogy minél rövidebb idő alatt térüljenek meg a rendszer bevezetésével kapcsolatos költségek. Ez hogyan valósulhat meg? 
 
Kérjen online demót és elmondjuk: sales[kukac]silverfrog[pont]hu