Hibrid3ERP

Együttműködésre tervezve 

A Hibrid3ERP egy műszaki cégek (elsősorban egyedi gyártók) számára tervezett vállalatirányítási rendszer amely a teljes szakmai folyamatot lefedi, miközben folyamatosan kapcsolatot tart az alvállalkozóval vevővel és ipar 4.0 módon a gyártással.
 
 
Soha nem tapasztalt együttműködés
  • valós idejű információk a gyártásból
  • azonnali feladatkiadás az alvállalkozóknak
  • valós idejű státuszok a beszállítói láncból
  • aktuális és projektált feladatok a gyártástervezés és a projekt csapat összehangolásához


Főbb modulok

CRM – értékesítéstámogatás
Egyedi értékesítési folyamatok, kevés ügyfél, de elhúzódó sales ciklus? A CRM modullal ez nem probléma. Különböző értékesítési folyamatot vehet fel a különböző terméktípusokhoz, nyomon követheti az előrehaladást az ügyfelekkel, vagy akár egy szabadságon lévő kereskedő helyett is tud válaszolni egy egyfélkérdésre, hiszen a teljes kommunikációs história megtalálható a CRM rendszerben. Akár külső ügyfélportállal is összeköthető.
 
Projektkezelés
Mostantól a rendszer alakul önre: egyedi folyamat a tipizált projektekhez, eredménytermékek és BOM listák az saját formátumban betölthetők. A projektvezetők folyamatosan nyomon tudják követni, hogy az eredménytermékekhez tartozó BOM listák elemei hol tartanak legyen szó gyártásról, alvállalkoztatásról vagy beszerzésről. A hierachikus BOM kezelésnek köszönhetően az összeállítások előrehaladása külön is követhető.
kapacitás tervezés
A projektvezetés és a termelés együtt tudja a kapacitásokat csoportosítani
 
Gyártás
A munkadarab szintű alkatrész nyomonkövetés lehetővé teszi, hogy folyamatos információk érkezzenek a gyártásból, adott munkaállomások terheltségéről, selejtokokról gépállapotokról. A gyártás állapot nyomon követhető egy élőképen, egyetlen pillantással látja a gyár folyamatos előrehaladását. A gyártási feladathoz CAM fájl csatolható, így ipar 4.0 kapcsolaton keresztül akár közvetlenül is képes a rendszer feladattal ellátni a megmunkáló állomásokat, míg a CAM fájl alapján a szerszámkezelést is támogatja a gépkezelő számára.
A gépkezelők egy egyszerű terminálon tudják a munkák megkezdését, készrejelentését, esetleges problémákat jelezni. A terminál támogatja őket a szerszámcserében.
A termelés fejlesztése a mérésen keresztül valósul meg, ezért bármikor valós adatokra épülve  rendelkezésre állnak a termelékenységi, selejtezés, visszaküldési és erőforrás-felhasználás riportok.
 
A terminálon könnyedén kiválasztható a gyártási feladat, a munkadarab és a szerszámozás
 
Alvállalkoztatás – HÁLÓ modul
Kapacitáshiány, kompetenciahiány merül fel? A rendszer azonnali kiküldést tesz lehetővé. A kiválasztott munkadarabokat a kiválasztott megmunkálási fázisra kiküldheti alvállalkozónak. A rendszer az összekészített csomagot digitális módon átadja az alvállalkozónak akiknek nem kell gondolkodnia mit kell csinálni az adott munkadarabokkal, azt megkapja az ön rendszerétől. A generált szállítólevél után csak el kell szállítani a munkadarabokat. Akár a saját termelésében az alvállalkozónál is munkadarab szinten látja az állapotot, mi az ami folyamatban van, elkészült, akár azonnal elhozható ha szüksége van rá.
 
Beszerzés és raktározás
Raktár és beszerzés a projektek szolgálatában. A BOM listákban lévő kereskedelmi tételek azonnal átadhatók a logisztikának, akik eldöntik, hogy folyamatban lévő rendeléshez rendelik vagy akár készletről elégítik ki a projekt igényét. Beszállítói árlisták alapján tudják a legjobb szállítót kiválasztani. A beérkező áru csoportosítható, a projektek között átmozgatható, akár magas raktáras polchelyekre összevezethetők egy-egy projekt alkatrészei. Természetesen a beszerzési folyamat állapota transzparens a projektes kollégák számára így pontosan tudják tervezni, hogy mely összeállítás mikor kezdhető meg.
 
Beszerzési igények
Beszerzés igények a projektek szolgálatában
 

Előny a technológiábAn

Böngésző alapú - egyszerűen használható felület
Az információk és funkciók webböngészőben érhetők el. Nem szükséges külön szoftver vásárlása vagy telepítése a munkaállomásokra. Ez magas adatbiztonsághoz és kliens oldali rugalmassághoz vezet.
 
Szofisztikált jogosultságkezelés
A rendszerben tárolt adatok és a kapcsolódó funkciók elérése rendkívül kifinomult módon szabályozható.
 
Szakmai alapokon nyugszik
A rendszer támogatja és hatékonyabbá teszi az egyedi gyártás speciális folyamatait.
 
Megalapozott döntéshozást támogat
Az üzemi berendezésekből vagy közvetlenül a gyártásból nyert információkat felhasználva valós információk alapján hozhatók döntések, az emberi mulasztások, tévedések lehetősége minimalizálható.
 
Minimalizálja az adminisztrációt
A rendszer tervezésekor fő szempont volt, hogy a menedzserek és gépkezelők adminisztrációs terheit minimalizáljuk, hogy több idejük jusson az értékteremtő munkák elvégzésére.
 
 

További információk

Számunkra ügyfeleink eredményessége jelenti az igazi sikert, fontos tehát, hogy minél rövidebb idő alatt térüljenek meg a rendszer bevezetésével kapcsolatos költségek. Ez hogyan valósulhat meg? 
 
Kérjen online demót és elmondjuk: sales[kukac]silverfrog[pont]hu