Támogatások

2020-1.1.2-PIACIKFI-2020-00076

2022. máj. 30.
2021 | 01| 11
SILVER FROG KFT.
HIBRID CLUSTER: vertikális, műszaki folyamat-alapú, ellátási lánc rövidülését támogató vállalatirányítási rendszer fejlesztése barnamezős ipari digitalizációs struktúrában.
 
 
 
 
A SilverFrog Kft-t 2008-ban azzal a szándékkal alapították, hogy kiemelt figyelemmel és információvédelmi hozzálással végezzenek rendszergazdai – rendszerintegrációs szolgáltatásokat Veszprém – Budapest tengely mentén. 
A projekt célja új generációs, műszaki folyamatokra épített, ellátási lánc együttműködést támogató, ipari digitalizációra épülő vállalatirányítási rendszer fejlesztése a hazai KKV piac számára. Az elmúlt 6 év ERP fejlesztési és ipari digitalizációs tapasztalata alapján egy olyan új rendszer létrehozását tervezzük meg, ami a pénzügyi folyamatok helyett a műszaki tevékenység mentén segít irányítani és vezetni-mérni egy cég működését úgy, hogy a lehető legtöbb módon a működésbe bevonja a keletkező termelőberendezés adatokat, szenzorhálózatok adatait, illetve a külső szervezetektől származó információkat. Két fő szakterületre készítjük a terméket: az egyik a műszaki üzemeltető cégek, amik nagyon szofisztikált alvállalkozói hálózatra fűzve dolgoznak, ráadásul a folyamataik nem illeszthetők a hagyományosan pénzügy/gyártás/kereskedelem háromszögben működő átlag ERP logikába. A másik szegmens az ipari gyártó/összeszerelő hazai KKV-k, akik szintén több beszállítói hálózatban szereplők, és küzdenek az ipari digitalizációba való belépéssel. Ennek fő oka, hogy bár van néhány új berendezésük, de a gépparkjuk egy jelentékeny része még nem úgy készült, hogy közvetlenül be lehessen kötni egy digitális rendszerbe, mégis szükséges bekapcsolni a digitalizált folyamatba. A projektben a kutatási feladatokat minden esetben fejlesztési feladat követi, el is készítjük azt a szoftvert, ami ki tudja a működési modellt szolgálni, felépítünk egy ipari digitalizációs kísérleti labort, valamint a termék piacra lepési feladatait is elvégezzük, így a projekt végén megindulhat az értékesítés. A megtérülési számításokban figyelembe vettük a célpiac hazai méretét, az általunk már megismert cégek működési logikáit, illetve a piac evolúcióját. Magas szintű célként jelöljük meg, hogy javítsuk a hazai KKV szektor versenyképességét, egyrészt az ellátási lánc rövidülésével, az információk gyors áramlásával az ügyfél-beszállító kapcsolatokban, másrészt az ipari digitalizáció „földre hozásával”, hiszen rengeteg megoldás megfizethető már ami napi szinten javítaná hazai ipari szektor működését, és ezek beruházási költségeit tovább tudjuk csökkenteni a tervezett standardizált barnamezős megoldások használatával.
 
További információ kérhető:
Silver Frog Kft., Kapcsolattartó: Pató Sándor
Telefon: +06204185018, E-mail: sandor.pato@silverfrog.hu
Honlap: www.silverfrog.hu