Támogatások

Innovatív, kiemelt informatikai biztonságot támogató, aktív közreműködésű szoftvergép létrehozása IT üzemeltető szervezetek számára

2017. jún. 01.
A Silver Frog Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sikerrel pályázott a GINOP-2.1.7-15-2016-01747 kódszámú „Innovatív, kiemelt informatikai biztonságot támogató, aktív közreműködésű szoftvergép létrehozása IT üzemeltető szervezetek számára” című projekt támogatására. A 46.720.000 Ft-os összköltségű, ebből 28.162.000 Ft vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg. A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2017.06.01., tervezett fizikai befejezése pedig 2018.05.31.
 
A projekt eredményeképp egy komplett, telepítést és egyéb infrastruktúrát nem igénylő, önálló hardverrel felszerelt biztonságos IT üzemeltetést és fenntartást menedzselő eszköz kerül kialakításra. Az eszköz integrálja a legelfogadottabb IT üzemeltetési módszertanok eszközkészletét egy speciális teljesítménymérő rendszerrel, és egy újszerű automatizált sérülékenység vizsgálati rendszerrel. Ezzel a rengeteg, magas szaktudást és odafigyelést igénylő feladatokat automatizál és tesz elérhetővé az eddigi multi és kormányzati szegmens mellett a kis- és középvállalatok számára is.
A tervezett fejlesztés keretében létrejön tehát egy aktív feladat-felderítő és osztályozó szoftvergép, főként a legmagasabb elvárásokat támasztó IT üzemeltető csapatok részére. Az eszköz innovatív a sérülékenységek kezelésében, újszerű abban, hogy mindezt integrálja a monitoringgal és a máshol is, ám csak darabokban fellelhető adminisztratív (asset, ticket, workflow, knowledge basse) funkcionalitással, illetve a futtató környezet is újszerű a piaci, megszokott megoldásokhoz képest.
A prototípus, a megvalósuló kísérleti fejlesztés új IT és biztonságtechnikai megoldásokat fog eredményezni, amelyeknek tudományos háttere bemutatásra kerül majd a hazai biztonságtechnikai IT szakma és felsőoktatás részére (pl. Veszprémi Egyetem Informatika Kar), illetve az eredmények publikálható része is közzé lesz téve számukra.
 
További információ kérhető:
Cím: 8200 Veszprém Füredi u. 49. 5175 hrsz.
Kapcsolattartó: Szeles József
Telefon: +36 (70) 603-5355
E-mail: jozsef.szeles@silverfrog.hu
Honlap: www.silverfrog.hu